05 december, 2014

Nyårslöfte

Renoveringen av trappan upp till övervåningen går sakta men säkert framåt. Trappstegen är vita och väggarna är också snart klara. Jag hittade en lampa på Åhléns igår som jag tror skulle ge ett fantastiskt fint ljus i en helvit trappa, eller vad tror ni?
Vi köpte vårt hus för drygt fem år sedan och har renoverat någonting i huset i stort sett hela tiden sedan vi flyttade in. Huset är byggt 1936 och förutom några småförändringar på 80-talet var resten orört och i stort renoveringsbehov.

Vi såg vårat blivande drömhus när vi köpte det, men andra måste trott att vi var galna. Det var klätt i gula och bruna eternitplattor, badrummet var helt grönt, heltäckningsmattor i nästan alla rum och slitna gröna och bruna tapeter.

Nu har vi snart gjort allt; bytt fasad och tak, bytt värmesystem, dränerat, lagt stenplattor runt hela huset och på uteplatsen, dragit om elledningar och rör, lagt in nytt golv i hela huset och gipsat om alla väggar eftersom de gamla var i så dåligt skick. Mikael har jobbat som en dåre och jag har hjälpt till så gott jag kunnat.

Trots att vi gjort allt detta i stort sett själva, och under tiden fått två barn medan vi bott här, så blir det lätt att vi bara ser det som vi ännu inte hunnit göra. Lister som saknas eller väggar som inte är färdigmålade. Nu återstår egentligen bara smågrejer och två rum i källaren, sen är vi KLARA. Det är nog dags att vi slutar vara så självkritiska och börjar se allt vi faktiskt åstadkommit. 

Det ska nog få bli mitt nyårslöfte: att sluta fokusera på det jag inte gjort och istället se det jag faktiskt har gjort och vara nöjd med det.

Ha en fin fredag! Kram :)


2 kommentarer:

  1. Det där får man verkligen påminna sig själv om. Att blicka tillbaka och se allt som åstadkommits. Inte bara allt som ligger framför. Det låter som att ni har gjort väldigt mycket. Och lampan ser jättefin ut!

    SvaraRadera
  2. Ni har gjort ett jättejobbigt och huset är kanonfint.nu vill vi fira nyår med er så jag jan kontrollera att du uppfyller ditt nyårslöfte.kram.

    SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en kommentar!