29 december, 2014

Att dela upp arbetet

Som sagt, Mikael renoverar toan. Den här gången kan jag verkligen inte påstå att jag har hjälp till, men till mitt försvar så är toan, även kallad skrubben, så liten att jag ändå bara skulle vara i vägen. 
Sisådär 3 kvm och har snedtak, alltså inte ett ställe för två envisa personer att arbeta på om man värnar om husefriden ;)

Så därför gör jag det som jag gör bäst när det gäller renovering: planerar och letar inspiration. 
Eftersom toan är så liten så gäller det att planera ytan så att vi får maximal användning av den. Handfatet kommer vara i mitten av det långsmala rummet och för att det ska kännas luftigare har vi valt ett som inte är så djupt men ändå ganska brett och ovanför blir det bara en spegel och inget skåp. 
Toaletten kommer att vara vid den kortsidan som har full takhöjd, så därför tänker vi utnyttja vägytan där istället för att få lite förvaring. 

Ungefär så här tänkte jag mig. Lite som en amerikansk gästtoalett, kanske ;)


Källa: okänd

Med fina enhetliga korgar och inte en massa plotter så kan det nog bli toppen!
Bakom hyllorna är murstocken och den kommer vi låta vara som den är under den gamla fula våtrumstapeten: grå puts. Övriga väggar är vitkaklade.

Såg att Jannice Wistrand med bloggen Add Simplicity gjort något liknande:
Himlans fint!
Nedan ser ni det nya kaklet och väggen som ska putsas upp med ny betong.
Inte så himlans fint, men det kommer bli!
Kramkram 

5 kommentarer:

 1. Den bilden med gästtoalett va fin :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan nog bli riktigt fint att ha det så. Vår toalett kommer ha en lite annan stil dock, ljusare och mindre rustikt.

   Radera
  2. Mer som stilen på den sista bilden tänker jag! :)

   Radera
 2. Vi hade en pytteliten toa i vårt förra hus, ungefär i storlek med er skulle jag tro. Man fick backa in i princip så man hamnade rätt till toan. Det var så smalt att det inte gick att ha en vanlig dörr utan det var en sådan smal en. På ena långsidan var dessutom en stort fönster och på andra sidan var väggen välvd. Jepp.
  Men vi gjorde som er, toan längst in på kortsidan och sedan en kommod som inte var så djup, men bred och så bara en spegel. Satte en riktigt snygg tapet där med.
  Blev en riktigt bra toa till slut och det tror jag er också blir!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Åh vad bra, då låter det som att vi är på rätt spår! Inte helt lätt att inreda ett sådant utrymme.

   Radera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en kommentar!