06 augusti, 2014

DIY -Drömfångare

Vare sig drömfångare fungerar eller inte, så tycker jag om historien bakom dem. Att mardrömmarna fastnar i nätet och bara de fina drömmarna slinker igenom. Det hänger en i vårt sovrumsfönster och eftersom fönstret nästan alltid är öppet så vajar den så fint i vinden, ihop med de tunna och skrynkliga bomullsgardinerna (Ja, de ska vara skrynkliga).

Jag hittade en tutorial på You Tube (googla på dreamcatcher tutorial) och var tvungen att testa själv. Här är resultatet!
Jag tog med barnen till en second hand-butik och sa Nu har vi en rolig tävling! Om vi alla tre klarar av att inte springa i butiken och inte röra nånting som är ömtåligt, så vinner vi glass! Wihoo! 

Barnen var helt med på det och jag kunde köpa sådana där rullar med tygremsor som jag tror man använder till trasmattor, garn, små virkade dukar och brodyrringar (heter det så? de där man spänner upp tyg på när man ska brodera). 

Jag har varit fast i pysselbubblan hela dagen. De på bilden gick hyfsat fort, men den fjärde har jag fått börja om på alldeles för många gånger och svurit alldeles för långa ramsor om. Den tar jag nya tag på imorgon.

Vad jag ska göra med alla drömfångare har jag inte en aning om.

Kram


4 kommentarer:

 1. Vad fina dom blev. Gillar den med fjädrar bäst :-)

  SvaraRadera
 2. Superfina! Är det brodyrringen som du har använt som stomme? /Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket :) Ja, det är det!

   Radera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en kommentar!