29 september, 2014

Planering: Badrum

Vår källare ser ut som sju svåra år med kala betongväggar och rördragningar precis överallt. Det man gör där nere, gör man snabbast möjligt. Slänger in tvätt och springer upp igen. 

Hursomhelst har vi tänkt renovera hela källaren. Verkstan är nästan klar och har fått vita väggar och ett nytt betonggolv som ska målas eller lackas. Ett rum ska bli något slags mysrum, med bäddsoffa, en massa kuddar och förvaring för pyssel och sällskapsspel. Sen finns en ganska stor tvättstuga som blir det största projektet. Där ska en vägg täckas med vita över- och underskåp med en bänkskiva med handfat. Tvättmaskin och torktumlare hamnar under bänkskivan. Resten ska bli badrum med bubbelbad, dusch och toalettstol. Lite kruxigt bara att få plats med allt på ett snyggt sätt. 

Nu har vi (läs: jag) en plan för hur golv och väggar ska se ut! Det blir ett slipat betonggolv och ett enkelt vitt kvadratiskt kakel på väggarna. Twisten blir en bred bård i betong (eller cement eller puts eller vad det nu kan vara man använder), inspirerat av Nina Holst badrum (Stylizimoblog.com). Någonstans tänker jag mig också en stor spegel, sisådär 60x200 cm, integrerad i kaklet. Dels för att man såklart ska kunna spegla sig när man fixar iordning sig, men också för att luras så att rummet känns större.

Här är Stylizimos badrum, vad tror ni om att göra en liknande "bård"? 
(Bilder lånade från stylizimoblog.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad om du lämnar en kommentar!